ingen

en halv fin bild på Mistral när han äter

har ingen häst idag, då min medryttare har honom. Men har ju honom imorgon som tur är och då blir det nog ut och rida, eller ett markarbete på volten. får väl se, ni får jätte gärna komma med förslag på övningar.
Har heller inte varit så duktig på att uppdatera här då jag har mest skrivit på min andra blogg, och sen så har jag ju ett annat liv än bara datorn. Men i vanliga fall brukar jag uppdatera två bloggar och en BDB varje dag.
min andra blogg: http://saracharlotta.devote.se


hopp träning

hade hoppträning för Ulf igår, vi hoppade titthinder och tränade på vägar. Vi hoppade bland annat en mur (första gången) och en vatten mata, gick hur bra som helst och Mistral kändes hur säker som helst han bara rullade på i galoppen, blev bara lite problem med att fatta rätt galopp.
Vi var bara två i gruppen igår så det var jätte skönt.


tjock lika med muskler

Tycker Mistral har fått en sådan gräsmage nu efter sommarbetet men det är ju klart eftersom han har gått och ätit gräs i en månad. Men det är också bra får då kan han få lite muskler på ryggen och rumpan med lite träning.
Han får även kraft muskel så han ska få lite "underhuds fett" eftersom han bara har en gräsmage och utan den är han ett benrangel.


hopp träning

Hade hoppträning för Ulf idag, tycker det gick bra vi hoppade lydnads övningar. Gick inte så jätte bra i början då Mistral var jätte springig fick nästan inte stopp på honom, men tycker det gick bättre mot slutet. Hoppade också ett hinder som låg på 1.05 och det är det högsta Mistral har hoppat han hade tidigare typ bara hoppat 95. Men det gick super.

övningen vi hoppadelärt mig

Har lärt mig av min kära storasyster att man ska ge hästen jäst när den fäller/sätter päls. Så nu har jag börjat ge Mistral det, han får en halv jäst i 10 dagar.
Jäst är bra då det är mycket B vitaminer i det, och B vitaminer behöver hästarna mycket av när dem fäller/sätter päls.


grattis

grattis till in lillasyster som fyller 13 år idag. Hon är tyvärr ingen hästtjej men har varit, hon slutade rida då hon gick på ridskola och blev avkastad ett flertal gången. Nu vill hon inte alls vara i stallet, och det ända hon tycker är kul istallet är att kratsa hovarna.
Gå gärna in på hennes blogg och skriv grattis:
http://emelieroobles.devote.se


foder stat

Nu när Mistral är inne från betet så har han fått en ny foder stat, eller det var ju ett tag sen han kom in från betet. Men iallafall just nu står han på 8 kg hörselars, 1/4 havre morgon och eftermiddag + mineraler, sen så får han även något foder med mycket protein i så att han ska få mer "underhuds fett" kommer inte ihåg vad det heter men det blandar jag med vatten och olja.
Mistrals "goda" mat


volten

nu har det blivit ett nytt underlag på volten och det är typ som återvunnit gummi. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Red iallafall på det häromdagen och tycker det vara riktigt "tungt" att rida på, Mistral blev trött av att rida på volten bara efter 30 min. Men jag får ju hoppas att det komma bli bättre när man har "ridit in det lite".
nya underlaget
Har någon annan provar rida på något liknande underlag?


tävlat på runsten

Har som sagt varit på tävling idag, hoppade en 70 och en 80 klass. Och det gick sådär i första klassen då han sprang förbi på 2 och 3 hindret hur många gånger som helst i början, men i slutet av banan hoppade han allt jätte bra. :) Sen så i 80 klassen var jag lite mer bestämd och då gick vi felfritt, så det var kul.


http://mlidahlgren.blogg.seläsarfråga

Brukar ni stretcha era hästar?
själv brukar jag försöka göra det varje gång efter ridning, då jag tror det är bra för hästarna.


video


en video när mamma rider Mistral. Den är så suddig då jag filmar med mobilen samtidigt som jag sitter på mammas häst.


inne igen

Nu har Mistral kommit in igen från sommarbetet, och han är jätte tjock. Men det blir han ju alltid av betet, så nu blir det hård träning så vi kan få bort magen innan den 26 september då nästa tävling är inbokad som jag sa för ett tag sen.
Kan också berätta att jag har fått min tävlings tröja som jag hade beställt och jag är jätte nöjd.
dålig kvalitet då den är fotad med mobilen.


tävlar hos dressyrmupparna

var med och tävla du också!


beställt

var inne på hööks igår och beställde lite saker. Bland annat mina tävlings saker.
tävling ridbyxor tävlings ridbyxor
ridbyxor ridbyxor
tävlingströja tävlingströja
tävlings schabrak tävlings schabrak
schabrak schabrak
grimskaft grimmskaft
stalltäcke stalltäcke
tävlingsskydd tävlingsskydd
tävlingsskydd tävlingsskydd
benskydd benskydd
nummerlapp nummerlapp
tävlingsströja tävlingströja


tävling outfit

tänkte ta och visa er min och Mistrals tävlings outfit.
Som ni ser har jag en bestämd färg och det är marin blå.


14 augusti

Nu är nästa tävling bokad och det blir den 14 augusti på Runsten, en Pay&Jump. Ska hoppa klassen 70 och 80. Så nu får alla önska mig lycka till!
Sen så ska jag nog försöka anmäla mig till en lokal på Drevinge den 26/9, så om jag anmäler mig där blir det min och Mistrals första lokal.


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!