låt

måste bara lägga upp denna låt, tycker den är väldigt fin och texten är riktigt bra! Så tycker alla kan ta och lyssna på den nu:
Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight

And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close


hjälpa

ska nu i fortsättningen hjälpa till i Kickis stall, ska bli riktigt kul och lärorikt. Så var där i dag och hjälpte till. Tittade även på Ulrika när hon red lektion för Birgitt, var riktigt lärorikt men lite svårt att hänga med då lektionen är på engelska. Efter det kollade jag även på när Matilda red lektion för Helen, såg riktigt bra ut! Är så kul att se någon annan rida honom, då man annars aldrig ser hur han ser ut eller rör sig när man själv rider.


åker

åker nu iväg till stallet, även fast jag inte har Mistral utan det har min medryttare. Men ska dit och säga hej då till mammas häst som ska åka iväg för att bli mamma imorgon. Och sen så ska jag prata med Kicki.


mysigt värre

var ute och red med mamma och hennes kompis idag. Blev mycket trav men även någon galopp, börjar bli väldigt hårt i marken. Mistral skötte sig riktigt bra idag, han jobbade på ordentligt och lyssnade för hand och skänkel. Tror lektionen hjälpte hos väldigt mycket!
bjuder på en bild av mammas häst


rida ut

ska idag efter skolan till stallet för att rida ut på min lilla häst.
mistral


en historia

tänkte ta och berätta lite om en sommarhäst jag hade för ca tre år sedan. Hennes namn var Elsa och hon var ett litet russ sto med sommarexem. Var egentligen inte meningen att jag skulle ha henne utan en annan häst, men denns ägare bestämde sig för att sälja den. Så lite fort fick vi leta efter en ny häst, och fick då låna mammas kompis ena häst som då var Elsa.
Jag hade aldrig suttit på henne eller så men vi tog henne ändå. Hon hade en extrem solexem, som inte behandlats innan så vi fick klippa av henne mannen och smörja henne varje dag för att få bort det, hon fick även gå med exem täcke dygnet runt.
Jag kommer inte ihåg mycket av henne utom att hon stegrade sig väldigt ofta. Och en dag lite väl högt. Jag och min kompis var nere i stallet och skulle skritta ut jag på Elsa och hon min kompis gick brevid. Vi hade inte kommit långt från stallet innan Elsa började stegra sig, jag fick ner henne och satt kvar så blev väldigt kvar över det. Men sen kom vi till en liten nedförsbacke där hon stegrade sig igen, jag bad då min kompis hålla i henne ifall hon skulle stegra igen. Och det gjorde hon och min kompis orkade såklart inte hålla i henne. Så vi faller och jag får henne över mig, och detta är det ända jag kommer ihåg förutom att jag vaknar i en tants knä. Jag fick somtur är inga skador, förutom en extrem huvudvärk och jag blev sängliggandes i någon dag.
Efter olyckan red jag nästan inte alls på Elsa, förutom någon gång ibland. Vi lämnade tillbaka henne efter jag haft henne i ett halvår, och efter det har jag inte träffat henne.


28 april

har ingen häst idag, utan det han har medryttaren.
lite fler bilder från Runsten:


lär

ska somsagt vara med på dressyrtävlingen i stallet, ska rida ett LC:1 program. Försöker lära mig programmet och det är helt omöjligt kommer aldrig lära mig det, är verkligen tur att jag är hoppryttare för annars skulle jag aldrig komma ihåg programmet.
1
A

X

C

Inridning i arbetstrav

Halt - Hälsning - Framridning i arbetstrav

Höger varv

2
CM

MXK

Arbetstrav

Vänd snett igenom i arbetstrav

3
KAFB

B

Arbetstrav

Volt med ca 15 m diameter

4
BMCH

HXF

Arbetstrav

Vänd snett igenom i mellantrav (lättridning)

5
FAKE

E

EHCMB

Arbetstrav

Volt med ca 15 m diameter

Arbetstrav

6
B

X

E

Vänd till höger

Halt - Framridning i arbetstrav

7 EKA Arbetstrav
8 AFXH Fri skritt
9 H - C Ta tyglarna
10
CM

M - B

Arbetstrav

Höger arbetsgalopp

11
BEB

BFAK

På stora mittvolten 2 varv i arbetsgalopp

Arbetsgalopp

12
KXM

M

Vänd snett igenom i mellangalopp (Före M minskning till arbetsgalopp)

Arbetstrav

13
MCH

H - E

Arbetstrav

Vänster arbetsgalopp

14 EBE På stora mittvolten 2 varv arbetsgalopp
15
EK

K

Arbetsgalopp

Arbetstrav

16
A

G

Vänd rätt upp

Halt - Hälsning

Utridning i fri skritt


lektionen

lektionen idag gick riktigt bra! Vi jobbade med att få Mistral lösgjord i kroppen, han var lite jobbig ibörjan och ville mest springa ifrån arbetet men efter ett tag blev han riktigt fin och kom in i ett bra tempo. Fick även ett väldigt bra tips av Kicki, som jag ska använda mig av i fortsättningen! Känns verkligen bra efter denna lektion, innan kändes det som vi inte skulle komma någonstans och jag var bara arg och ledsen efter varje pass då ingenting fungerade men nu känns det som allt kommer vända!


lektion

åker nu till stallet för att rida dressyrlektion för Kicki, berättar hur det gick senare.


HISS

tänkte ta och HISSA Hööks nya läderstövlar, tycker dem var snygga och till ett bra pris. Dem har även snöring så det går att ändra bredden, vilket jag själv gillar när man kan. Tycker jag dem är mer åt hopphållet än dressyr.
dem blir dina för endast 1899:-
vad tycker ni HISS eller DISS?


filmer från dagen:dagen

har somsagt varit iväg till Runsten idag, är nöjd med dagen blev bara lite stressigt med framhoppningen till båda klasserna. Han sprang förbi några gånger på 70:n men det andra gick bra så är nöjd! 80:n gick också bra vi kom lite snabbt in på en ett hinder så blev ett fel hopp, och jag hamnade snett så blev tvungen att svänga från det andra hindret som låg väldigt nära, men sen kom vi över resten bra! Så är nöjd med dagen!
foto: mattiez.blogg.se


...bloglovin

glöm inte att följa bloggen via bloglovin, det gör ni enklast genom att trycka på den lilla knappen i presentationen.
<----- 


schemaönska mig lycka till

ska nu alldeles strax åka iväg till i stallet för att göra iordning Mistral och packa allting. Ska köra på en vit outfit idag han ska få ha sitt vita schabrak med mörkblå och röd kant och ett par mörkblåa benskydd, och jag ska ha en vit piké. Ni kommer få se bilder på det senare, och video från ritten. Ska somsagt bara få en bra känsla idag därav den låga höjden.


ler kungen

idag fick Mistral sitt första bad för i år, han blev riktigt ren och hans man var vit för engångs skull. Gick sedan en promenad för att han skulle torka. Får hoppas att han inte har rullat sig bara, ås han är fin imorgon också.


morgon

åker nu för att släppa ut alla hästar, och tar hand om min lilla häst.


dagens ridpass

dagens ridpass= katastrof!glad påsksvar

svar: det är alltid bra att variera tempot och gångart, och idag valde jag att trava.  det är klart att han sätter muskler om jag travar upp är inte precis som att han inte arbetar bara för att jag travar.


klättra

blev som vanligt inte som jag tänkt mig, utan klättrade idag istället. Klättrade två gånger upp för en backe i trav, och efter det var Mistral rätt så trött. Ska försöka klättra mycket med honom så han bygger mycket muskler. Annars var han riktigt fin idag lite små seg bara.


upp upp o iväg

ska snart åka iväg till stallet för att rida ett dressyr pass, känns som det var en evighet sen jag var där senast.


sorry

har inte varit så bra bloggare idag, men har varit i stora staden hela dagen. Har inte haft Palle idag och kommer inte ha honom imorgon heller.
bildern från igår:


hemma

nu är jag hemma igen, skoningen gick sådär idag vi behövde droga honom då han höll på att små stegra. Men nu är han iallafall fin på alla fötterna. Han fick stå idag då han blev skodd.
visst har jag gjort en otroligt snygg knopp?


stav

åker snart till stav för att sko Mistral, uppdaterar när jag kommer hem. Kameran är med så bjuds på bilder sen.


yees

har nu äntligen satt igång Mistral. Red ett dressyrpass i ridhuset, där jag jobbade med flytta och tempoväxlingar. Tycker han gick väldigt bra för att ståt nu i en vecka, lite små seg men det blir han alltid när han ståt. Blev inget långt ridpass.
en video från dagens ridpass, jag vet att det inte ser vackert ut men bjuder på den!
Jag vet att jag måste ner med skänkeln och upp med handen, men jag tränar på det och det blir svårare när jag är så lång på honom!


påväg

ska snart åka till stallet, ska ta och sätta igång Mistral idag så det blir ett enklare dressyr pass i paddocken. Har med mig min vän Alice, så kommer bjudas på lite foton senare.HISS

tänkte ta och HISSA teamsls "pepp-talk", skrivs verkligen bra saker där och man kan få en riktigt tankeställare! Tycker ni alla borde gå in där och läsa lite. (Klicka här)


ledig

har inte Mistral på hela helgen. Så får se hur det bli med uppdateringen.


anmäld

anmälde mig nu till Runsten så får jag avanmäla mig om Mistral inte känns bra. Tog en 70 och 80 klass, då jag endast ska tänka på att komma felfritt runt.


vår

idag har det verkligen varit vår väder, helt underbart! Kom nyligen hem från stallet, har varit ute och gått med Mistral i 30 min. Tror hans sträckning börjar bli bättre, ska se om jag kan sätta igång honom på måndag. För skulle vara helt underbart om jag kunde vara med på Runsten, men det tror jag att jag kan.


sant


Ridsport är sporten som ger allt ifråga om fart, spänning, adrenalinkickar och känslan av att ha kontroll över en varelse på ett halvt ton under sig. Vinner man en hästs tillit har man en vän för livet, som aldrig snackar skit och tycker om den för den man är!

Så lägg av med att slänga töntiga kommentarer om hamburgare hit och dit (jag menar, lever ni kvar på 90-talet eller?), att alla som rider är töntar och jag vet inte allt jag har fått höra. Hästar är flyktdjur, de har ingen röd stoppknapp man kan trycka på i nödsituationer. De är egna individer med egna viljor, levande varelser som man inte alltid kan kontrollera. Varje år dör ca 4 personer i samband med ridning, och ungerfär 10 000 fler skadas allvarligt. Tänk på det nästa gång du kallar någon ryttare för mes, eller ligger och jämrar dig efter att du halkat i gräset när du sprungit efter den där bollfan!


?

VAD VILL NI LÄSA MER OM I BLOGGEN?sol

har inte Mistral idag, så tror jag ska ut och sola istället då det är hur härligt väder som helst ute!
mistral


sugen

är en dressyr tävling i stallet snart, och jag är lite sugen på att starta en klass. Man får rida valfritt pogram, så det är bara att jag tar ett enkelt. Skulle vara kul att se vad han fick för poäng.
suger på dressyr, så undrar vilken är den enklaste klassen inom dressyr?promenad

har varit ute och gått med Mistral en halv timme idag.


ny design

har fixat en ny design och Clara har varit snäll och hjälpt mig med en header. Är bara lite små fix kvar, som att t.ex få bort muffinsarna i sidomenyn, få headern lika stor som inläggs sidan och få bilderna i sidomenyn i mitten av den. Är det någon som kan hjälpa mig med detta så är jag jätte glad.  Vad tycker ni, blev det bättre eller sämre?

innan
träningen

igår hade jag somsagt hoppträning, Mistral kändes väldigt fin när jag red fram bara lite pigg. Under träningen skulle vi hoppa bana, på den höjden vi skulle ut och tävla. Så jag tog en bana på 1 m. Hoppade första hindret, och Mistral gör ett jätte stort jämnfota hopp och river delar av hindret. Så jag kommer en gång till på samma hinder, och han hoppar likadant igen. Men när jag galopperar efter så går han inte rent. Så fick avbryta hoppträningen. Ulf tror han fått en sträckning, så det blir promenader nu i en veckas tid.


allergichock

så här såg Mistral ut i fredags när jag kom till stallet. Han hade troligen fått en allergichock av någonting han ätit, mamma ringde till veterinären och hon sa att det inte var något farligt. Bulorna hade gått ner på lördagen och var nästan borta som tur var!


hoppträning

ikväll är det hoppträning, och jag är sjukt taggad! Ska försöka bryta min tradition att ramla av idag bara.


deltar

är med i en tävling hos teamSL, var det du med!


hemma

är äntligen hemma, och jag är hur trött som helst. Har varit en rolig men lång dag. Var kul att se alla duktiga ryttare och hästar. Blev tyvärr inga bilder då jag hade annat att göra.


promenad

igår när jag kom till stallet så hade Mistral fått en allergischock så han hade bulor över hela kroppen. Såg riktigt läskigt ut. Han hade ingen feber som tur var, och mamma ringde veterinären och dem sa att det inte var någon fara. Så det var skönt att höra! Så det blev en promenad för mig och min kompis på 30 min med honom.
Clara du kan ta någon av dem här bilderna, om du tror dem fungerar.


kul

imorgon ska jag gå upp klockan tjugo över sex, då jag ska vara funktionär på en tävling på Runsten. Kommer bli riktigt segt men ändå kul. Men ikväll blir det att lägga sig tidigt.


dressyr

ska idag efter skolan till stallet för att rida ett dressyr pass. Får se om det blir i paddoken eller i ridhuset.


7 april

har inte Mistral idag. Och igår orkade jag inte uppdatera så kan berätta att jag var ute och red igår, mest skritt men även lite trav.


svar

svar: det är min medryttares, men gå in på hennes blogg och fråga henne (klicka här)


vill tävla

är så himla tävlings sugen. Tror jag ska vara med på Runsten den 24 april. Bjuder på en video från en lokal på Gurra så länge.


rida

Ska efter skolan idag åka till stallet för att rida ut en sväng. Skriver hur det gick senare!


presentation

kom på att jag aldrig haft en presentation om mig, så tänkte ta och berätta lite om mig.
Mitt namn är Sara Robles jag är född 1996, och bor i Stockholm. Jag är kvarts spansk, men suger på spanska. Jag har ridit hela mitt liv nästan, och familjen har alltid haft häst. När jag var liten hade jag en shetlandsponny som hette Knodden, han var en envis lite ponny som kunde lägga sig ner och rulla när man satt på eller så sprang han iväg. När jag var ca 7 år började jag på ridskolan Gustavsberg ryttarsällskap, där jag red i 6 år. Jag slutade där när jag var tretton år, då vi köpte Mistral men vi kallar Palle då han är palomino färgad. Han har jag somsagt haft i snart två år, och utbildat själv. Ska tyvärr sälja honom i sommar, då jag växt ur honom och är alldeles för lång för honom. Så efter sommaren eller i sommar ska jag köpa en stor häst att dela med min mamma.
Ja det var lite om mig!
Knodden
Mistral
jag5 april

har inte Mistral idag, så blir hem och jogga efter skolan.


blingat

har nu blingat min rosett på hjälmen, blev väldigt nöjd! Vad tycker ni HISS eller DISS?

HISS

tänkte ge gummiskrapan en hiss, då den alltid är ett bra verktyg om hästen är lerig eller fäller.


dressyr

idag efter skolan ska jag till stallet och rida ett dressyrpass. Och efter det blinga min hjälm. Uppdaterar när jag kommer hem om hur det gick.


införskaffat

mamma var snäll och köpte strass stenar till mig idag, så imorgon blir det att blinga hjälmen!


ev

ska ev ta och köpa bling till min hjälm idag, så jag kan fixa den. Ska försöka göra så likt John Whitakers bligning jag kan.


rea

såg att horze.se har 20% på alla deras saker på nätet så in och fynda!


?

har ni byt täcken på era hästar till tunnare?
Själv har jag inte det, men ska snart byta till ett tunnare ute täcke. Är bara så jobbigt nu när lerran kommer och täckerna bli smutsiga hur fort som helst.


bloggning

blev än lite längre paus än jag tänkt mig, men har varit ganska skönt att inte behöva tänka på bloggen. Hoppas ni inte saknat mig för mycket! Kan berätta att i torsdags fick Mistral stå, och igår var jag ute och gick med honom ca 30 min.


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!