sluta blogga?

har inte uppdaterat på ett tag, men är rätt svårt när jag inte har någon häst eller inte är stallet. Vi håller fortfarande på att leta förfullt efter en häst.
Men frågan är den, vill ni att jag ska blogga sen när jag hittat en häst? eller ska jag sluta?

för er som vill läsa vad jag gör när jag inte är i stallet kan kolla in denna blogg:
http://systrarnarobles.blogg.se


hercules

har ridit lilla hästen Hercules idag, var första gången. Red honom i ridhuset mest för att lära känna honom, ska passa honom hela veckan. Han var rolig att rida, dock lite svår då han antingen krullade ihop sig eller var väldigt öppen i formen. Så tänkte mest på att han skulle få med sig bakbenen, istället för att gå iform, då det ändå är det viktigaste enligt mig. Men är nöjd med passet, skrittade ut en sväng efter, med mamam som red Finesse.


morgon

idag var vi i stallet kvart över sex, då mamma ska iväg på dagen. Vi var där så tidigt att dem inte hunnit morgonfodra, så det gjorde vi. När vi var klara med allt i stallet så red jag och mamma ut, mamma på Hercules och jag på Mistral. Det blev en skrittrunda på asfalt barbacka, väldigt mysigt såhär på morgonen.


ovmotiviread

idag var en sån där dag då ingenting kändes kul. Så blev ett litet halv dåligt pass. Jobbade mycket på volter i höger varvet då han var väldigt stel där, lite ovanligt då han alltid brukar vara stel i vänster sida. Men jag har väl lyckats jobba igenom det. Han kändes riktigt fin i vänster varvet.
Imorgon blir det att skritta ut en tur då jag tror han är lite trött efter alla hårda pass, jag har också hand om hästen Hercules i vårat stall hela nästa vecka.


vilka?

har just nu lite beslutsångest om vilka stövlar jag ska beställa om det ska vara med lack eller utan. Så undrar vad ni tycker? Ska kunna ha dem till dressyr och hoppning!
utan lack
med lackuteritt

var ute och red med mamma (på Finesse) och Tinders medryttare. Vi red bort emot Velamsund, blev mycket trav och galopp vilket hästarna uppskatade. Jobbade inget speciellt med Mistral idag utan busred mest!


Gröna lund

Är på gröna Lund därför noll uppdatering. Men innan jag åkte hit var jag i stallet och red Mistral. Började med att ställa honom på en åtta, så han skulle bli mjuk och lyhörd. Sedan när han jobbade på där så började jag lägga till skänkelvikningar på öppna sidorna. Han var väldigt duktigt men han hade lite svårare i vänstra varvet, beror också på att jag är svagare i den sida. När han kändes ordentligt uppvärmd så började jag jobba med galoppfattningar från halt, han gjorde dem riktigt bra och fick med sig bakbenen ordentligt. Är riktigt nöjd över lilla ponnyn idag!


provridning

har varit iväg till Brottby och provridit en häst idag. Var en 7 årig valack på 170 cm. Han var dressyr inriktad och tävlad LA där, hoppning var han tävlad 1m. Själv tycker jag att detta var med en hopphäst, han var väldigt känslig för hjälperna och man fick inte ens hålla emot skänkel för då flög han iväg, hon sa att han också var känslig ifall man hamnade snett. Men när jag red honom gick det väl sådär, det gick väldigt fort då jag är så van vid att ligga emot med skänklarna. Han var väldigt lätt att få i form var nästan bara att ta tag i tyglarna så böjde han på nacken, nästa lite för mycket.
jag tyckte inte om honom så mycket tycker det mest var obehagligt att bara sitta där och vara rädd för att råka komma emot med skänklarna. Så honom blir det inte. Men han var väldigt söt iallafall.
Fick inga bilder eller video då mamma glömde att filma. Men fick en halv dålig bild när hon red:


trött häst

Red ett hårt dressyrpass med Mistral idag. Fortsatte jobba med att få hon lösgjord, fast idag med bommar så han skulle få jobba ordentligt på bogarna. Började med att ställa mycket på volter i skritt, så han skulle komma igång ordentligt. När han kändes fin där i båda varven så red jag på en åtta, där jag gjorde skänkelvikningar på öppna sidan. Efter det när han var ordentligt uppvärmd, så började jag jobba med bommarna i trav. Jobbade med att han inte skulle öka innan och efter utan jobba i det tempo jag ville. Är riktigt nöjd med passet, han blev väldigt mjuk och fin mot slutet!


error

igår när jag skulle logga in på blogg.se så blev hela internet hur segt som helst, så därför blev det ingen bloggning när jag kom hem!
Så berättar idag hur provridningen gick igår. Först provred vi en 4 årig valack på 177, han var väldigt stor men snäll. Han rörde sig stort och luftigt, han orkade dock inte riktigt med sina stora gångarter och blev snabbt trött. Han var väldigt bra utbildad för sin ålder, fattade galopp från skritt, galoppombyten m.m. kunde han. Han var lite tävlad i dressyr och hoppning. Han var riktigt rolig att rida, dock loite tungriden. Men jag tror han kommer kunna bli något stort i framtiden, med rätt ryttare som dock inte är jag.
Den andra hästen jag provred var en 6 åriging sto på 165, men som kändes större då hon var lite kraftig. Hon var tävlad upp till LA dressyr med placering. Denna häst hade nog världen skönaste galopp kändes som jag flög fram, traven var inte lika speciell. Hon var rolig att rida men kändes mest som en valig häst, blev inge kärlek vid första ögonkastet där.
Tredje hästen jag provred vad ett 6 årigt sto på 164. Hon var rolig att rida, dock lite liten. Men tycker jag fick henne att gå riktigt fint. Hon var lite nervig vilket vi inte vill ha då mamma också ska kunna rida hästen. Så denna häst blir det inte.
och sista hästen vi provred var en 13 årig valack på 165. Denna häst var så söt, och hade ett jätte fint huvud. Han var lite krånglig att rida så man fick vara lite bestämd. Men när man väl fick ner honom så gick han jätte fint, och fick verkligen till gångarterna. Han var också väldigt snäll och orödd, märkte vi genom min halft snygga uppsitning där jag typ hängde över honom. Men både jag och mamma gillade denna häst, det dåliga är bara hans ålder.
Vi ska åka vidare till Brottby och provrida en häst idag, så berättar senare hur det gick.


Påväg hem

Sitter just nu i bilen påväg hem. Vi har provridit tre hästar här i Molkom, en som vi tyckte lite om men vi får se hur det blir. Vi ska provrida lite imorgon också och på lördag. Så vi har några kvar att kolla på. Ni får veta mer om provridningen när jag kommer hem!


Dressyr

Sitter just nu i bilen påväg till Molkom. Har innan varit och ridit igenom Mistral. Jobbade mycket lösgörande med honom då han satt väldigt fast i sidorna. Så blev mycket skänkelvikningar och öppna. Han var fin i skritten men i traven och galoppen ville hn mest öka. Ska fortsätta jobba igenom honom imorgon då jag passar honom hela denna vecka medans Matilda är i Italien. För er som undrar vad jag ska göra i Molkom så ska jag provrida två hästar och sen blir det iväg till Mariestad för att provrida en häst. Så det blir mycket bil åkande idag. Kommer med film och bilder senare! Hoppas ni har en bra dag!


saker ni inte visste om mig


Alltid försenad - Jag kommer nästan alltid för sent, då jag alltid kommer på någonting jag ska göra i sista minuten. Spelar ingen roll om det är till skolan eller tävling. Ibland bara någon minut och ibland mer.


Tröttnar fort - Jag tröttnar riktigt fort på saker så som ruttiner eller kläder utrustning m.m. Har t.ex. redan tröttnat på mina ridstövlar som ja köpte för några månader sen. Jag kan inte heller göra samma sak många gånger, så jag måste alltid hitta på nya sätt att göra saker. Kan inte heller se filmer mer än en gång oftas om dem inte är riktigt bra.


Dåligt minne - Jag har riktigt dåligt minne, jag kan gå någonstans för att hämta någonting men när jag kommer dit har jag glömt vad jag skulle hämta. Kommer nästan aldrig ihåg saker till prov, så har inte dem bästa betygen. Jag kommer ofta inte heller ihåg vad jag gjort på dagarna. Men ett dressyrprogram eller hoppbana lär jag mig jätte fort och det kan sitta i månader, vilket är tur det för annars skulle jag väl inte kunna tävla.

Vad tycker ni om sånt här är det kul att läsa om?


bloggnamn

har tänkt lite nu på vad jag kan döpa om bloggen till. Och några av dem namn jag kommit på är:
  • DR (dressyrryttaren står det för)
  • SaraRobles
  • Success (framgång)
  • SuccessAndFailure (framgång och motgångar)
  • DressyrRyttarenSR (SR = Sara Robles
Som ni märker har jag inte så bra fantasi, så om ni har bättre förslag får ni gärna komma med dem. Eller ifall ni berättar vilket av dem ovan ni tycker är bäst!


lärt mig en läxa

när jag sist var och provred hade jag inga handskar då jag tyckte det var så vamt. Så när jag hade ridit klart alla tre hästarna så hade jag en jätte blåsa på fingret, och just nu ser det ut så här:
i
och vad har vi lärt oss av detta, jo rid alltid med handskar!


lovar

nästa vecka lovar jag att det kommer bli bra uppdatering, då jag har Mistral hela veckan och sedan ska vi provrida 5 hästar tror jag det var. Så då kommer jag ha lite att skriva om. Imorgon ska jag segla hela dagen och på söndag ska vi på dop så har fullt upp nu tills skolan börjar den 16:onde! Men kommer också få en laptop av skolan så då kommer ni kunna hänga med mig mycket och då har jag troligen en häst också.


provriding

igår var jag och provred tre hästar.
Den första var ett sto född 06 på 165 cm. Hon var väldigt känslig och rida, men väldigt fin. Hon hade väldigt trevliga gångarter och bra hoppteknink. Hon var dock inget för mig då jag ibland inte fick stopp på henne, lite pinsamt. Men kändes på engång att vi inte hörde ihop.
den andra jag provred var också ett sto född 06, 174 i mankhöjd. Hon var tävlad upp till 90-1 m banor. Denna häst hade också trevliga gångarter och hoppade fint. Hon var var väldigt snäll och man kunde göra nästan vad man ville med på henne. Det krävdes väldigt mycket ben när man red henne, men hon var väldigt rolig att rida! Mamma gillade denna häst väldigt mycket, dock gillade jag henne inte lika mycket.
Den sista hästen vi provred var en valack född 04 som var 168 hög. Han var tävlad upp till 120 hoppning, och lätt fälttävlan (110 cm). Denna häst var väldigt snäll och sjukt söt. han rörde sig trevligt och hoppade bra med ryggen. Han var jätte rolig att rida och var lite mer utbildad vilket var kul. Han var inte heller någon häst man bara kunde åka på utan man fick rida men lagom. Jag gillade den häst väldigt mycket, dock gillade mamma honom inte lika mycket. men får väl övertala henne!
inte jag på bilderna utan ägaren. mamma red samtidigt som jag så hon kunde inte filma när han.
förlåt för dålig kvalitet men bilderna är tagna från video som är filmad med iphone.


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!