dressyr

idag var det derssyr träningstävlingen i stallet, och jag startade en LC:1. Min medryttare Matilda startade också en klass och red innan mig, så Mistral var riktigt framriden när jag fick honom.
När jag red fram honom kände jag mest bara på gas och broms, han kändes riktigt fin och jobbade på bättre än han gjort på länge. Red bara fram några minuter sen lät jag honom skrittas.
När det var min tur att gå in på banan, så ville han första inte gå in men sedan lede en person in honom så då gick det.
Inne på banan var han hur fin som helst! Han höll formen för det mesta och lyssnade på mig. Allt gick bra, och jag fick en otrolig känsla som jag inte fått på länge! Så är otroligt nöjd! poängen eller vad man säger i dressyr blev inte så höga men det gör inget för jag var bara ute efter en bra känsla. Fick 58,89% och hamnade på en 4:de placering.
video från dagen


LC:1

idag red jag i paddoken. Började med att jobba på en åtta i skritt för att få Mistral mjuk och följsam. Ställde och flyttade honom en del i åttan. När han börjde bli lite varm så började jag trava på en volt där jag flyttade på den öppnade sidan. Gick sedan ut på fyrkants spåret där jag fortsatta med flytta men nu på långsidorna, han jobbade på riktigt bra och var verkligen känslig för hand och skänkel.
När jag kände att han var tillräckligt framriden så började jag rida igenom programmet. Gick inte så jätte bra, jag blev rätt arg för att det inte gick som jag ville och Mistral blir så lätt påverkad av humör så han blev ju ännu jobbigare. Är självklart inte hans fel utan mitt, och jag måste lära mig att inte bli besviken på mig själv för att jag inte får han att gå i form hela tiden. För det viktigaste är ju egentligen att dem jobbar på ordentligt bakifrån, och det gjorde han hela passet!
Red igenom passet två gånger och sen avslutade jag.
gillar ni när jag skriver ridpassen mer detaljerat, eller blir det bara jobbigt att läsa?


svar

svar: då jag växt från honom utvecklings mässigt och längd mässigt så måste jag tyvärr sälja honom och gå vidare till storhäst.


svar

svar: det var sista gånger för terminen, och sen ska jag försöka sälja honom nu i sommar så kommer troligen inte ha kvar honom efter när den nya terminen börjar.


dressyrlektion

foto: Matilda
red lektion för Kicki idag. Vi jobbade med att få Mistral lösgjord genom skänkelvikningar. Vi började med att jobba på en volt, där jag bara skulle ställa och böja i skritt, sedan började vi även flytta lite. Vi jobbade med det ett tag i båda varven, och sedan i trav också. Han jobbad på väldigt bra men blev väldigt stark vissa stunder, och sen är han så stel så det blir mycket jobb. I skritten var han jätte fin idag han, men i traven var han väldigt bråkig och ville bara springa fortare och fortare och bara upp med huvudet hela tiden. Kicki fick hoppa upp på honom ett tag, för att hjälpa mig men han var nästan värre för henne, det första han gjorde när hon satte upp var världens luftsprång och sedan sprang han bara och ville inte vara still med huvudet. Är väl inte så jätte nöjd över dagen lektion, men det kan man inte alltid vara heller!


BILDBOMB DEL 2BILDBOMB DEL 1

Min kompis Emma var med och fotade mig och Mistral i lördags, så bjuder på lite bilder nu. Börjar med ridbilderna så får ni portsätt bildern imorgon.
Kommentera massor nu, så får ni nya bilder oftare!


hoppträning

hoppträning för Ulf idag, gick sjukt bra. Mistral var lagom pigg och framåt. Vi jobbade med kombinationer och att komma rätt in på hindret. Orkar inte skriva mer detaljerat, men kan berätta att jag är SJUKT nöjd! Tyvärr var det här sista lektion för Ulf med Mistral.


dressyrlektion

red lektion för Kicki idag, vi jobbade med att få Mistral mjuk och lösgjord, samt lite skänkelvikningar.  Han var väldigt framåt idag, och rolig att rida. Har inte ridit på en vecka så var väldigt skönt. Men vissa stunder var en han ett litet monster och andra en ängel. Kicki hoppade också upp ett tag för att få igenom honom ordentligt, och efter det behövde jag nästan bara sitta där och hålla i tyglarna. Är riktigt nöjd över passet och det känns som jag börjar komma på banan igen!


tillbaka

ska nu försöka blogga här lite, tror dessvärre inte jag kommer blogga varje dag, då jag inte har lust med det. Så det kommer komma något inlägg ibland som är läsvärt istället för många ointressanta inlägg!
Kan börja med att berätta att Mistral fick vila idag, var ute och betade med honom en kvart och sedan borstade jag honom.


paus

känner mig sjukt stressad just nu med skolan, så blir tvungen att ta en paus här tills nästa vecka. Då har jag förhoppningsvis lite mer att blogga om också.
bjuder på två bilder på mig, utan hästkläder som min underbara vän Emma tagit!


hatar

hatar min jävla dator, skrev ett jätte långt inlägg om dagens träning men så händer någonting och allting försvann. Så nu får ni en kort verison av träningen. Kan börja med att berätta att det gick katastrof, ibörjan både han och jag var trötta från början. Men efter att Kicki hoppat upp ett tag så blev han riktigt fin, behövde bara sitta och hålla i tyglarna "nästan" och han blev hur fin som helst, är inte ofta det händer! Under träningen jobbade vi med min sits och mina händer.


träning

idag är det dressyr träning som gäller, kvart över fyra ska jag vara i ridhuset och rida för Kicki.


hoppträning

hoppträningen idag gick riktigt bra, har inte hoppat för Ulf på en månad men nu är vi tillbaka. Under träningen jobbade vi med vägar och att hästen skulle komma rätt på hindret. Mistral jobbade verkligen på ordentligt, tror han var lika taggad som jag. När träningen var slut var både han och jag jätte trötta och svettiga.


veckanyees

idag är det hoppträning som gäller, och jag är galet taggad!


gulligt

hade tänkt rida igenom programmet idag som jag ska rida den 28:onde. Men volten var upptagen, av hoppande människor. Så red ut mot velam istället. Allt gick bra tills jag kom fram till strömmen, då han började fjanta sig. Blev en del stegringar, och när jag drev framåt så backade han. Så fick backa upp för hela uppförsbacken vid strömmen, och sen kom vi förbi efter 40 min. Red bara förbi strömmen och sedan vände jag, då det tog så lång tid men hoppas på att han inte ska fjantar sig nu nästa gång utan att han lär sig.


1 år

har glömt att fira bloggen som fyllde ett år i torsdags. Så tycker ni alla kan vara gulliga och följa mig på bloglovin, nu när jag varit duktigt och bloggat i ett år och 496 inlägg har jag skrivit!


arg

blir så sjuk irriterad nästa pay and jump på runsten är på samma dag som dressyr tävlingen, att jag alltid ska ha sådan otur! Jag måste även börja träna in programmet nu, kan inte en ända del av det.


lektion

har kommit hem nu från att varit hos Kicki och jobbat. Mockade en massa boxar, gjorde höpåsar och fikade såklart. Red även en lektion för Kicki, vi jobbade med min handposition och att få Mistral lösgjord. Gick riktigt bra idag på lektionen, han kändes lite seg i början men blev riktigt fin mot slutet! Kicki tycker han blivit väldigt fin nu, så det är kul att höra. Fick även en kommentar från en i ladan om att hon tycker det har blivit en väldigt stor skillnad på honom, blir alltid lika glad av att få höra sånt. Jag och Kicki bokade även in en nu lektion nu på tisdag.


jobba

åker nu iväg till Kicki för att jobba, åter ikväll.


underbart väder

var ute och red idag med min underbara ponny. Jobbade med halter från trav och fattningar från halter. Allt gick riktigt bra idag, han lyssnade på minsta lilla. Red också upp i skogen där jag klättrade lite med honom.


ut

ska ta och rida ut en sväng idag efter skolan, uppdaterar senare!


dåligt väder igen...

har ingen häst idag.


lillebror

skulle ha tömkört Mistral idag, men hittade inte magjorden till tömkörningsjorden. Så istället fick min lillebror rida, blev mest att han skrittade runt i ridhuset, men Mistral såg väldigt fin ut.
dåliga ridhus bilder

lägg märket till mina nya tyglar också!tömköra

idag ska mamma tömköra Mistral och jag ska med för att kolla på och ev fota. Så förvänta er lite bilder senare!


hingsten

det här är hingsten som Nine ska betäckas med.


ledig

har inte Mistral idag.


dressyrryttare

red ett dressyrpass på volten idag, jobbade med att han skulle behålla formen i fattningar och sedan galopp fattningar. Han var riktigt fin idag, jobbade verkligen på bakifrån, han var bara lite stel i vänster sida men fick loss honom lite mot slutet.


hitta bobby!

"Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella...n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!
För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han "betett sig så jävla dumt" mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett "skumt" beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi "ska skita i vad hon gjort av Bobby". Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss - juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.
Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.
Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330"


stallet

efter skolan åker jag till stallet för att rida ett litet dressyrpass på min lilla häst! <3


världscup finalen

sitter just nu och kollar på världscup finalen i hoppning, är riktigt sännande! Är kul att Malin och Rolf är, synd bara att det inte går så bra för dem. Men dem båda har fått riktigt fina rundor!

uppdate: Malin Byard kom på 8:onde plats!


2 år

idag var det två år sedan jag fick hem denna lilla ponny. Är otroligt vad tiden går fort, känns som det var igår han kom hem till oss.
bilder från provridningen av honomjobba

åker om ca 30 min till Kickis stall för att jobba, kommer antagligen bli mest stallsysslor men även lite tittande på när dem rider.


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!