lalalal

idag har det varit två syskon och provridit Mistral, gick bra för dem och dem verkar gilla honom. Dock var ena syskonet lite för långt, men vi får se hur det blir. Kommer även några och provrider på Lördag.


varmt

idag hos Kicki fick jag vattna till alla hästarna tog 1,5 timme, vattnet var sjukt segt! Sen så fick jag packa höpåsar, och fika. Gjorde inte så mycket mer, vara ganska skönt med tanke på hur varmt det är. Mistral fick bara en promenad på 20 min då det är så varmt, var mysigt! Fixade även till Mistrals man idag, så nu är den hälften så kort. Tog kort men mobilen vill inte samarbeta med mig.


?

vad tycker du passar Mistral bäst i lång lugg eller klippt?

lång


klipptjobba

idag ska jag iväg och hjälpa till hos Kicki. Var ett tag sen nu, så kände att det var dags att åka dit och hjälpa till! Mindre kul bara att man måste gå upp tidigt.


hoppning

hoppade idag tillsammans med Kicki, Sara och en till tjej från lilla stallet. Vi jobbade med galopp avstånd och tempoväxlingar. Började med att trava fram på upp höjda bommar och sedan hoppade vi fram på olika linjer. Vi avslutade med att hoppa en bana på 90 cm. Mistral kändes lite små seg idag, men är inte konstigt med värmen. Fick några riktigt fina språng när jag inte höll i honom för mycket. Så är riktigt nöjd över passet!


svar

svar: Tack!
Ne han är inte såld än, vi letar fortfarande efter ny ägare.


klar

nu är nya designen och headern uppe. Tack till Melkan som hjälpt mig med headern!
Vad tycker ni då blev det bra?

gamla headernbloggen under renovering!

låser upp den när allt är klart!


glad midsommar!

idag åkte jag tidigt till stallet för att hinna blir klar innan våra gäster kommer. Min lillebror var med så han hjälpte mig, han fick även skritta fram och av Mistral. När han var ordentligt fram skrittad hoppade jag upp en stund och jobbade lite lösgörande. Red mycket på volter och cerpentiner, så jag red i olika varv hela tiden. Han var ganska stel och springig i början men mor slutet blev han riktigt fin!


andra provridningen

var som sagt iväg och prov red Nettland idag, det spöregnade ute och dem hade inget ridhus så blev att rida ute på en volt. Själva provridningen gick bra, kände mest på han i dem olika gångarterna. Mamma provade även rida honom denna gång då hon inte gjorde det första gången, och hon gillade honom.
Tyvärr så blev han såld idag till ett äldre par, så det blir att leta vidare!


GLAD häst

var ute och konditions träna idag med Mistral, gick bra. Kändes att det var behövligt!


provrider

På torsdag åker vi och provridet Nettland igen, då det inte blev någonting i söndags. Ska bli riktigt roligt att få rida honom igen!
fler bilder från förra provridningen


undebart

dagens ridpass gick ut på att få Mistral riktigt lösgjord. Så jobbade en del på volter och cerpentin bågar, så jag jobbade i båda varven hela tiden. Det gick riktigt bra Mistral har blivit riktigt känslig på sista tiden, då jag inte rider lika mycket med handen utan med mer ben. Lyckades verkligen få Mistral lösgjord, så i slutet behövde jag nästan bara sitta där och inte hålla på och rätta honom. Så är riktigt nöjd med passet!
Hade kameran med mig men fotografen valde att gå på promenad istället för att fota, så tyvärr fick ni inga bilder.


underbat väder

åhh vilket underbart väder det är ute, eller inte. Det har regnat precis hela dagen, så Mistral fick en vilodag idag. Var bara där en snabbis och fixade.


bada

har precis kommit hem från stallet där jag haft utsläpp. Passade även på att mocka och rida när jag var där så tidigt, så jag har resten av dagen fri. Red och klättrade med Mistral idag och när man ridit ner för klätter backen så finns det massa vatten så Mistral fick gå runt där och plaska. trodde inte att han skulle gå i min han ville nästan inte gå upp för att han tyckte det var så kul i vattnet. men när jag fått upp honom igen så klättrade jag två gånger upp för backen. Han skötte sig riktigt bra idag, och blev riktigt glad när han fick gå ut och äta gräs igen.


tävla

Är så extremt sugen på att åka ut och tävla! Tyvärr är inte runsten förrens i augusti igen, och nu börjar alla andra tävlingar också ta slut. Så får väl helt enkelt vänta tills i höst.


bete

mistral
mistral
rulle och palle
Mistral på bete förra året
idag provade vi släppa ihop några hästar i stallet för att se om dem kan gå på dagbete tillsammans. Allt gick jätte bra det ända Mistral gjorde var att äta medans dem andra hästarna sprang runt, så det ska nog gå bra!


förlåtförlåt för den dåliga uppdateringen, har varit rätt mycket nu på senaste tiden. Har varit en del och prov ridit Mistral, och sen så fick jag sommarlov i onsdags så har varit en del med kompisar.
Kan berätta att jag ska och provrida Nettland igen på söndag, och med Mistral är allt toppen!


hjärtat delat i två

(Klicka här för att se)


svar

svar: tack, han är 143 cm. ja det går att rida ut på honom. Jag är 172 cm. Ja det tror jag man kan.


ruligt

idag så har jag varit i Strängnes och provridit två hästar. Kommer säkert som en överraskning för dem flesta, då vi egentligen sagt att vi ska sälja Mistral innan vi köper ny häst.
Den första hästen jag provred heter Nettland och var efter Land Lord Robin Z, han var född 1994 och 175 i mkh. Han är tävlad upp till 150, han har dock ståt några månader nu då dottern tröttnat så han är endast riden några dagar i veckan ute.  Han var väldigt snäll denna stora häst och inte alls tung riden, väldigt känslig för hjälperna. Känds mest på han bara i alla gångarter och hoppade en lite bana på en meter, var väldigt ovanligt att rida stor häst då jag gjort endast ett par få gånger. Men han hoppade trevligt och hade fina gångarter. Ska troligen åka och provrida honom igen, det vi tvekar på är hans ålder.
bilder på mig och Nettland


Den andra hästen jag prov reds namn kommer jag inte ihåg men dem kallade den lilla brun. Han  var en 6 årig valack på ca 165 cm med toppstam kommer dock inte ihåg namnet på någon i släkten heller. Tävlad upp till 115 cm. Han var otroligt snäll denna häst stod helt still i stallgången och var inte rädd för någonting. Han var rolig att rida, då man behövde jobba honom hela tiden och han var väldigt lik Mistral rid mässsigt. Samma sak här kände mest på honom i alla gångarter och sedan hoppade jag en bana på 1 meter.
Vi har dock bestämt oss för att detta inte var någonting för oss då han var byggd så vi inte tror han kommer hålla i framtiden. Väldigt tråkigt då jag gillade denna lilla häst väldigt mycket!
jag och "lilla brun"
förlåt

förlåt för noll uppdatering, men har inte haft tid då jag bara hängt med kompisar och lev livet! men kan berätta att allt är bra med mig och Mistral. Är snart tillbaka med normal uppdatering, ska bara lev lite först.


frgdg

dagens ridpass = AMAZING!sommar

red ut en sväng idag på min lilla plutt. Red bort mot ängarna och travade lite, han kändes riktigt fin idag men satte inga högre krav på honom då det var så varmt. Jag red bara i shorts så fick väldigt många myggbet när vi red genom skogen, och Mistral var inte så nöjd när dem höll på att flyga omkring.


hjälp

undrar om det finns någon som kan hjälpa mig med en ny design, då den jag har nu är katastrof. Om du är sugen på att hjälpa mig kan du maila mig på: mistral@hotmail.se.


storasyster

min storasyster är här uppe i Stockholm just nu så hon följde med till Mistral idag för att rida honom. Hon hjälpte mig med att få han lösgjord i vänster sida. Och han blev så fin i slutet, han såg nästan ut som en derssyr ponny!
Jag ska troligen rida för henne imorgon så får vi se om jag kan få han lika fin med hennes hjälp.
syster och hennes gamla hästströmsholm

någon som ska till Strömsholm i helgen? Själv ska jag dit lördag och söndag.
(klicka här för att läsa om vad som händer där i helgen)


promenad

har glömt att berätta att veterinären var och kollade på Mistral i måndags då han har ömat på ryggen lite då och nu. Veterinären gjorde böjprov, kollade ryggen och munnen. Allt såg bra ut vilket känns väldigt skönt! Men för säkerhets skull så ska han gå på metacame nu ett tag så ska vi skritta honom tills på torsdag, sen blir det vanlig ridning igen.
min ängel från ovan!


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!