fanny

Har varit i stallet idag och ridit dressyr, gick okej. En från Evlinge ridskola var också där för att kolla honom om dem var intresserade och det var dem. Men är inte så sugen på att han ska bli ridskolehäst.
När jag var klar i stallet åkte jag till Gustavsbergs stallet  för att kolla in ponnycupen. Sen så kollade jag också när min kompis Fanny red.
bilder på Fanny och hennes ponny (ej från idag)

tävlaranledning till dålig uppdatering

Förlåt att min blogg inte har varit på topp med uppdatering, men jag har behövt fundera. Och har tagit ett tungt beslut.
Har tyvärr blivit så att jag ska sälja Mistral då det inte går att min familj har två hästar, så istället ska vi köpa en gemensam. Detta kom ganska plötsligt för mig, och jag har inte orkar eller haft lust då att blogga.
Så om det är någon som söker genom snäll häst som gör allt för sin ryttare så har jag troligen den rätta:
http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=407907


bilder

Alice var med mig till stallet igår och fotade lite.


gillarsvar

fick denna fråga i kommentars fältet och eftersom du inte hade någon blogg så svarar jag så här. Mistral står i ett stall som heter Stora Kovik.
stallet mistral står i
bilder

var ute och red i den ny fallna snön idag, var jätte mysigt och Mistral var jätte duktig han blev bara lite rädd för en presenning.
bilder från boxen
vad tycker du?

vad tycker du ser Mistral bäst ut i oklippt lugg eller klippt?
oklippt
klippthttp://catago.blogg.se

är med och tävlar hos bloggen http://catago.blogg.se var det du också.


sadel

Jag har länge letat efter en ny sadel till Mistral, då den har nu inte sitter så bra och det är en allroundsadel. Skulle vilja ha en hoppsadel. Men det är så svårt att hitta rätt sadel, så den både ska vara snygg, sitta bra på hästen och vara skön. Men tror nu att jag äntligen har hittat den rätta sadeln på hööks, den är billig och snygg. Så ska ta och prata med mamma. Skulle verkligen vara skönt om den passar.
sadeln


kommentarer om den från köparenödvändigt

Har hittat lite nödvändiga saker nu till den kalla vinter, så att jag inte ska frysa.
sockor 79 krhööks
ridhanskar 149kr hööks
underställ 249kr hööks
stalljacka 389kr hööks
fleectröja 279kr hööks


bloglovin

ni får inte glömma att följa mig på bloglovin. Följ min blogg med bloglovin


bildbomb från tävlingen

blev inga höjdar bilder då det var min lillebror som var med och fotade.


tävling

Har som sagt varit och tävlat på Fartsa ridklubb idag. Blev en skön dag men med lite stress.
Det började när vi kom dit så hade vi bara en halvtimme på oss att rida fram och allt, blev så lite tid då vi körde fel två gånger. Och när vi kom fram och så så tyckte mamma att vi skulle byta klass från 95 till 90 då hon inte skulle orka vänta tills den andra så då ändrade vi det.
Men när jag väl börjat rida fram gick allt bra men det blev lite stressigt på fram hoppningen så jag han bara hoppa två språng för sen skulle jag in på Clear Rounden.
Och inne på banan gick det jätte bra Mistral hoppade som jag vet inte vad, han sprang inte förbi eller någonting men han råkade riva 4:an då vi kom in lite konstigt och då tog han språnget för tidigt. Men är jätte nöjd med känslan på den ritten.
Sen så blev det att hoppa av för att skritta runt honom då andra klassen startade 45 min efter Clear Rounden, mamma fick gå runt med honom medans jag försökte lära mig nästa bana gick bra och den satt. Började rida fram då och det kändes bra förutom att Mistral inte ville lyssna på inner skänkeln så fick sitta och jobba honom på en volt tills han lyssnade på den, sen gick jag in på fram hoppningen och hoppa några språng gick bra.
Men när jag skulle in på banan så vägrade  han gå in i ridhuset utan han ville bara baka, men till slut fick jag in honom.
När jag väl börjat rida gick allt bra, han hoppade allting bra var bara lite vinglit på vissa hinder men sen så på 6:an så sprang han förbi flera gånger, så då blev vi utesluttna. Men kände nästan på mig från början att det inte skulle gå så bra.
Men ät iallafall nöjd med dagen, och Mistral var jätte duktig för att vara på sin andra tävling. Och nästa blir på Gustavsberg 4 december så då blir det på hemma plan.


bilder kommer snart


tagga

Håller på att tagga gärnet för imorgon då det blir tävling. Ska bli riktigt kul,och jag hoppas det går bra. Ska hoppa en clear round på 80 och en LC+5
startlistorna för imorgon


film tips

Har inte sätt denna film men har läst boken och den var riktigt spännande, sorglig och lycklig så jag hoppas filmen också är det.


dressyrtävling

Fick veta idag av mamma att hon har anmält mig till stallets klubbtävling i dressyr i november. Visste inte alls om det och är redan nervös. Jag som aldrig har ridit en dressyrtävling förut. Men får väl hoppas det går bra och göra mitt bästa.


rösta!

skulle vara jätte snällt om ni alla röstade!
Årets Häst 2010


önske inlägg

Har ju fått en förfrågan om att skriva ett inlägg om hur det går till på tävling från anmälan till tävlingen. Är själv inte så jätte duktig på exakt allting så ni får gärna rätta mig. Jag kan inte heller alla regler i dressyr eller så, så jag kommer berätta om hoppning (lokal).

ANMÄLAN:
På dem flesta tävlingar gör man amälan genom hemsidan http://www3.ridsport.se, där man får göra ett konto och gå in och anmäla sig till olika tävlingar. Det kan vara lite svårt att hitta på hemsidan (tycker jag) så har tagit lite bilder där ifrån så att alla förstår
steg 1 
steg 2  (tryck på "till TDB")
steg 3    (tryck på "sök tävlingar")
steg 4 (välj sedan vad för tävling du vill ha)
KLASSER:
Det finns fem olika sortera tävlingar och klasser, det första man kan tävla är man ska "börja" tävla är Pay & Jump (vet inte om det finns i hela Sverige) men det är en tävling där man betalar en liten summa och sen får du hoppa en bana på valfri höjd, och om du inte tycker det gick bra inne på banan är det bara att betala en summa direkt på plats så får du hoppa om den. Du får även hoppa om ett hinder hur många gånger du vill. Ett väldigt bra sätt för nybörjare som vill börja tävla.
Sen så finns det klubb tävlingar som är som en vanlig lokal men det är bara inom en viss klubb som tävlar. Man måste alltså vara medlem i klubben för att få vara med och tävla.
Sen finns det Clear Round där du hoppar en bana och om du kommer felritt (river inga hinder) så får man en rosett. Är också ett bra allternativ för nybörjare, eftersom dem inte heller går efter någon tid.
Sen så kommer lokala tävlingar vilket är den första i dem lägsta klasserna inom bedömande hoppning, på en lokal tävling bedöms man både på antal hinder man river och tid. Lokal kan man tävla både på stor häst och ponny.
Sen så finns det även regionala tävlingar, i
I hoppning för ponny finns det olika höjde du kan hoppa beroende på vad för ponny du har. Bilden nedanför visar vad för klasser det finns och vad dem heter:
Förut hette klasserna LD, LC, LB och LA men nu har man döpt om dem till 80, 90, 100 och 110.
REGLER:

det finns självklart massor av regler inom hoppning om dem alla kan ni läsa på www3.ridsport.se och gå in på TR-Tävlingsreglemente och läsa om alla regler.

FELPOÄNG (taget av wikepedia):

Som olydnad räknas bland annat vägran, utbrytning, volt tillbaka samt istadighet

 • Rivning: 4 fel
 • Första olydnaden: 4 fel
 • Andra olydnaden: 8 fel (Klubb och lokal tävling)
 • Andra olydnaden: Uteslutning (Regional, Nationell och ELIT tävling)
 • Tredje olydnaden: Uteslutning (Klubb och lokal tävling)

4 fel ges även per korsande av eget spår.

 • Tramp i vattengraven: 4 fel
 • Överskriden maxtid: 1 fel per varje påbörjad 4-sekundsperiod
 • Rida fel väg: uteslutning
 • Om ryttaren ramlar av: uteslutning
 • Varje påbörjad sekund i omhoppning på tid: 1 fel
BEDÖMNING (taget från wikipedia):
 • A - ryttare med lika antal felpoäng förklaras likplacerade
 • Clear round - rids som beödmning A
 • A:0 - ryttare med lika antal skiljs åt genom tiden i grundomgången
 • A:1 - ryttare skiljs åt genom en omhoppning (A:1a) eller två omhoppningar (A:1b)
  • A:1a - ryttare med lika fel i grundomgången skiljs åt genom en omhoppning där minst antal fel och snabbast tid vinner
  • A:1b - ryttare med minst antal fel i första omhoppningen går vidare till en andra omhoppning där minst antal fel och snabbast tid vinner
 • Hoppning i två faser - ersätter bedömning A:1c och A:1d där ryttare utan fel i grundomgången direkt börjar med omhoppningen. Bedömningen av grundomgången kan vara A eller A:0, i omhoppningen kan det vara A, A:0 eller C
 • A:2 - Grundomgång där ryttare med minst antal fel hoppar om tills en vinnare har korats
 • C - ryttaren med snabbast tid vinner. Vid nedslag, vägran eller tidsfel läggs straffsekunder till ryttarens totala tid.

Hoppas ni blev nöjda med inläggat var väldigt svårt att komma på hur jag skulle skriva och så, men hoppas ni blev nöjda och förstår.hoppträning

kom precis hem från hoppträningen, har hoppat för Ulf Johansson. Gick sådär Mistral var typ halvft skänkeldöv och ville inte alls lyssna på skänkel eller hand. Men detta gick bättre mot slutet, och han var jätte fin över hindrerna hela tiden. Är nöjd med hans insats iallafall.
dagens övning (jag vet att bilden inte är den bästa men hoppas det inte gör någonting)


film tips

tänkte ge alla hästmänniskor ett film tips på filmen "First secretariat" en film baserad på sann historia.


svar

visst kan jag göra det, men tyvärr inte förrens på tisdag. :)


tävlar


Har bokat in en ny tävling på Farsta ryttarvänner nästa helg (17/10) ska bli jätte kul och jag är super taggad. Skulle ju egentligen tävla idag men den tävlinge blev fram flyttad tills den 4 december.video


har klippt ihop en liten video snabbt, blev inte så bra men det får bli så.klippa

Ska snart bli tid för att klippa Mistral, kommer bli första gången han blir klippt. Så vi får se hur han reagerar om han tycker det är för läskigt så får han se ut som en hårboll hela vintern. Vi ska få hjälp av en i stallet som verkar vara duktig och hon har en tystlåtande maskin, så då tror jag att det kommer gå lite bättre.


linda ben

Har hittat en jätte bra video (tycker jag) om hur man lindar ben, har själv varit lite osäker på detta. men tycker dressyrmupparna.blogg.se har förklarat på ett bra sätt.


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!