nytt täcke

nu när Mistral är klippt har han även fått ett nytt innetäcke, det är riktigt mysigt nästan som ett duntäcke.


resultat

Så här ser Mistral ut just nu efter vi klippt honom.


hoppträning

Har precis kommit hem från hoppträningen, vi jobbade med vägar. Gick hur dåligt som helst! Orkar inte gå in på det mer då jag är så besviken på mig själv.


hemma

Är nu hemma igen från att ha varit och klippt Mistral, blev nästan en helklippning vi sparade bara huvudet och benen då han inte var så samarbetsvillig. Men han var riktigt duktig för att vara andra gången i hans liv han blir klippt. Glömde kameran hemma men tar med den när vi åker till stallet snart igen för att ha träning.


klippning

Idag blir det att klippa Mistral, ska bli så himla härligt att få bort all päls som gör att han inte orkar någonting. Och sen ikväll blir det hoppträning för Ulf, ska bli kul. Och gissa vem som kommer ha en över taggad häst?


film från runsten

bjuder på filmen från Runsten, vet att det ser hemskt ut men det kan inte alltid gå bra! Nästa gång får jag tänka på att vara lite mer bestämd och inte låta honom springa förbi.


bilder från runsten

foto: http://claraekholm.blogg.se/


nu

Nu ska jag sätta mig och kolla på göteborg horseshow på kanal1 :


pinsamt

Har somsagt varit på Runsten idag. Hoppade en 80 och 90 klass, och jag är inte precis stolt över mina ritter. Första klassen gick okej, han kändes lite över pigg han ville bara springa och inte lyssna eller svänga. Men jag kom runt banan efter lite tjaffs då han sprang förbi 2 gånger.
Andra klassen gick ännu sämre han kändes lite trött från första klassen, då han har så mycket päls. Och så var han likadan i denna klass han ville inte dit jag ville. Men vi kom runt denna gång också men med ca 10 st förbi springningar. Så är inte så jätte nöjd över mig själv, då det mesta berodde på mig!
Film och ev bilder kommer senare så kan ni få se hur dåligt det gick!




startlistor för dagen



godmorgon

är riktigt härligt att vara uppe så här tidigt på sportlovet, eller inte.. Om cirka en kvart blir det att åka till stallet för att börja fixa där. Åker lite tidigare än planerat då jag ska mocka och klippa lite på honom.
Men jag hoppas vi ses där!

mistral


ridpass och ridövning

ibland får jag verkligen damp, nu blev det inga bommar idag då vi hade så **** brottom hem. Men jag red iallafall ett dressyrpass, som gick riktigt bra. Jobbade lite lösgörande och gjorde mycket halter då bromsen inte riktigt fungerade. Men han var riktigt fin mot slutet.
Nu har jag precis slängt in schabraket och benlindorna jag ska ha imorgon i tvätten, så dem är rena och fina.
övningen jag gjorde idag:



ändringar i TR

läste för ett tag sedan att dem ändrat i TR, så nu får du tävla med luva på lokala hopptävlingar. Tycker detta är bra då det finns så många snygga luvtröjor som man kan tävla i, men då kommer problemet med ridvästen hur snyggt är det att ha en luv tröja och sedan en ridväst? inte snyggt alls!


rida häst

Ska somsagt rida lite bomm idag innan runsten som är imorgon, har inte hoppat eller ridit bomm på över tre veckor så tror det är bra om jag gör det nu innan runsten. berättar när jag kommer hem hur det gick.


tjatta

var i väg till Sickla idag med mamma för att kolla på ett par stövlar jag hittat, ska försöka tjatta att jag ska få dem i födelsedags present. Och sen så köpte vi ett par pennor som vi ska rita på Mistarl med när vi klipper honom, vi hittade ett par som skulle vara helt gift fria jag provade slicka på dem och än lever jag.


blabla

har ingen häst idag, men imorgon har jag det och då blir det att rida lite bomm.
min medryttare och Mistral



-15

blev ingen ridning idag då det var för kallt. men min pappa var med till stallet och gick en promenad för första gången med Mistral, han hjälpte även till med höpåsarna. Så det tackar jag för, själv mockade jag endast.


nytt på bloggen

har fixat bloggsvar till bloggen, så nu kan ni fråga vad ni vill när ni vill. Jag kommer svara på frågor så ofta jag kan.


HISS

tycker benskydd med fårskinn är riktigt snyggt, ser både prydligt och bekvämt ut för hästen. Tycker dock det endast passar på damasker!


ev -18

hade tänkt rida dressyr idag i ridhuset med snodden, men får se hur det blir med det då det ev ska bli -18 grader är inte så smart att rida ett hårdare dressyrpass då. Så jag får se hur det blir.


hjälp mig!



?

Brukar du stretcha din häst efter ridning?
själv brukar jag alltid göra det efter ridning då jag tror det är bra för hästen och att den håller längre.



älskar min lilla hårboll

mistral


ingen

har ingen häst idag utan det har medryttaren, så jag är helt häst fri.


SÄMST!!!

Hade somsagt tänkt rida bomm idag men det gick inte, då det var jag och ca 7 andra i ridhuset. Så det blev att rida dressyr, och det gick inget vidare alls då han bara var stum i munnen och döv för skänkeln. Så jobbade med lite halter och att han skulle gå i form då han bara ville upp med huvudet, men det gick inget bra alls utan han höll bara på och skulle inte lyssna för skänkeln. Vet inte vad det var med honom idag men han kanske hade en dålig dag.
Bad mamma ta lite bilder på honom i boxen, och här är resultatet:


happy face

alltid lika kul att se hur statistiken växer!


tips

nu är det många hästar som fäller, eller iallafall min. Så ett bra tips är att samla all päls i en hink eller någonting liknande för att sedan ställa ut till fåglarna som kommer använda det till sina bon.


bomm

idag efter skolan hade jag tänkt rida lite bomm arbete med Mistral, då jag inte hoppat på över två veckor då hoppningen blev inställd förra veckan. Ska till Runsten på lördag också, så tror det är bra om jag rider lite bomm med honom idag.


ikväll

ikväll blir det ponnyakuten, som varje söndag. Tycker det är väldigt kul att se alla deltagarna och deras problem, dock tycker jag det är lite lite ridningen denna säsong. Men det är ändå kul!
vilken är eran favorit denna säsong?



DISS

någonting som jag tycker är riktigt fult är röda ridbyxor. tycker inte det är snyggt hur du än matchar det, ser bara konstigt ut. Så stor DISS till röda ridbyxor!


?

vad tycker ni passar Mistral bäst i svart eller brunt läder?
svart

brunt



no horse

har ingen häst på hela helgen. Så det kanske inte blir någon toppen uppdatering här, men ska försöka hålla bloggen igång, så kom med förslag vad ni vill läsa om.


kallt som ...

Var ute i stallet efter skolan och red ut, mamma gick samtidigt med hennes häst så lite sällskap fick jag. Jobbade lite flytta med honom över vägen, från ena sidan till andra gick väldigt bra. Blev mest skritt men även lite trav. Blev ingen lång tur då vi hade lite bråttom och det var typ -1000 ute.


sant



happy

fortsätt att bevaka genom bloglovin! ni gör min dag varje gång jag ser att jag fått en ny följare eller kommentar, så fortsätt så!


fem saker innan....

Fem saker jag skulle vilja göra med Mistral innan jag säljer honom är:
* bli placerade i en hopptävling
* åka och galoppera på täbys galoppbana
* få honom mer utbildad i dressyren
* få honom mer musklad över rygg och rumpa
* åka på ett ridläger/helgkurs med honom


later alligator

efter skolan ska jag åka till stallet till lille älsklingen. Ska rida ut eller rida i ridhuset har inte bestämt mig ännu, beror på vädret lite. Men det lutar åt att rida ut.


tungfelsbett

Häromdagen när jag red Mistral så märkte jag att han helt plötsligt blev hur känslig som helst i munnen och bara över böjde nacke, jag undrade vad han höll på med så jag hoppade av och kollade honom i munnen. Då visade det sig att han hade tagit tungan över bettet, och samma sak hände igår när jag red. Så nu funderar jag på att köpa ett tungfelsbett, men är inte helt säker då det inte har fasta ringar och det finns stor risk att han får nyp sår om det inte har det.
Vad tycker ni låter det som jag behöver detta bett?



kallt

Red dressyr i ridhuset idag med Mistral. Red barbacka med hans stora ylletäcke hade även på mig mina uggs så jag måste ha sätt ut som värsta uffot. Men Mistral gick hur fint som helst han höll formen och trampade på ordentligt. Tränade på flytta och rygga, gick super. Tyvärr så ville inge med och fota, så det får bli en annan dag.


DISS

Köpte ett par benskydd från Hööks för ett tag sedan, använde fram skydden en gång i ca en timme. Och när jag tog av de hade Mistral fått ett sår vid karleden. Bakskydden använder jag dock än så dem är det inget fel på. Men stor DISS till Equaiguard framskydd.




anmäld

Anmälde mig till Runsten igår, ska hoppa 80 och 90 klassen. Ska bli riktigt kul att komma ut då jag inte varit ute sen innan jul. Ska försöka hoppa nu någon gång nästa vecka, då hoppningen blev inställd denna vecka.
bilder från andra gånger på Runsten


efter skolan

Efter skolan åker jag till stallet för att rida Mistral, ska rida dressyr i ridhuset. Får se om jag får med mig någon som vill fota.


mitt rum

Tänkte ta och vissa er mitt "hus" har ett eget litet hus på våran tomt, blev inga höjdar bilder precis men jag tror ni ser ändå.

rummet från ingången

väskor och skor vid ingången
vägen brevid ingången
ingången och allting runt
en liten tavla på tv:n

en långvägg

bättre bild på bilderna

mina rosetter (inte så många)

min "garderob"

mina härliga säng

rummet från sängen

ett fönster

en tavla på min förra ponny





fråga?

Har ingen häst i eftermiddag och ingenting annat bestämt förutom att plugga. Så nu får ni komma med massor av tips på saker ni vill läsa om!?

psss.. dressyrfilm kommer så fort jag kan.


HISS

Har hittat ett par stövlar som jag tycker är riktigt snygga, dem är både annorlunda och speciella. Skulle själv inte tacka nej till dem. Vad tycker ni om dem?




du hittar stövlarna här: http://cheval.shop.textalk.se/sv/ridstovlar/ridstovlar/vacker-ridstovel-the-rose-fran-de-niro-boot.html


ingen hoppning

Blev ingen hoppning idag då det är -15 grader ute, riktigt synd då jag var så taggad men det är självklart att Mistral gå förre och att han inte ska få några skador för att jag rider i kylan. Men han fick stå helt och hållet idag. Var där och pussade och fixade mycket eftersom det är alla hjärtansdag idag.
en ny mockad box


svar:

svar: tack, visst kan jag göra det ska bara få med mig någon till stallet som vill filma.


video

hittade en video från dressyrmupparna där dem vissar hur du lindar hästenben, tycker själv den är väldigt bra och man förstår enkelt.



hoppträning

ikväll blir det hopp träning för Ulf, ska bli riktigt skoj. Får bara hoppas att temperaturen stiger då det är -15 nu, vill inte förstöra hans lungor precis.


dagens outfit

benskydd: hööks
sadel: prestige silver star
fårskinnpadd: Jackson
scahbrak: hööks
träns: the horse
pannband: john whitaker
sadelgjord: ?


bildbomb

Red dressyr i ridhuset idag, jobbade inte med någonting speciellt men gjorde lite flytta och red på lite olika volter. Mistral var hur fin som helst idag han var stadig i formen och trampade på ordentligt. Men jag kände mig inte lika duktigt kändes som jag inte kom ner i sadeln ordentligt och bara satt och skumpade med händerna, men lite duktig måste jag varit eftersom Mistral gick så bra.


5 saker ni inte visste om Mistral

* han älskar mat mer än livet
* han gillar hoppning mer än dressyr
* han snor alltid hö från stallgången
* han är kär i mammas häst Nine
* han är inte stadig i galoppen


åker

åker snart till stallet för att släppa ut hästarna, blir kvar där hela dagen då vi har insläpp också + stallmöte. Ska troligen rida lite dressyr i ridhuset idag hade jag tänkt, inte så jätte hårt men berättar senare vad jag gjorde och så.


bilder

tog lite bilder från Rebecka från dagens uteritt.
Rebeckas lilla häst


tillbaka

Är nu tillbaka efter en mysig tur i snön med Rebecka och Kapriol. Vi red ut mot bågskytte ängen, och så red vi in på någon stig som lede till ett hus område vid Gustavsberg tror jag. Allt gick bra med Mistral, han var lite små springig. Och tillbaka vägen ramlade jag av, med klarade mig bra då jag ramlade i snön, men det blev lite kallt efter ett tag. Vi blev borta en lång stund vet inte riktigt men ca 2 timmar.


snart

om 45 min blir det att åka till stallet för att rida med Rebecka, vet inte om vi ska rida ut eller i ridhuset. Är underbart väder ute, men lite kallt så det blir nog en lång stund i stallet.


bloggar jag följer:

teamnyman.se
reitsport.blogg.se
pontuslidsell.blogg.se
ponilovers.blogg.se
galenfanny.blogg.se
dressyrmupparna.se
beeckarantfors.blogg.se
fannyochbandit.blogg.se
sarahhedegren.blogg.se
emaapemma.blogg.se
följer du någon av dessa bloggar?
ge gärna tips på fler bra hästbloggar!


förstår inte

Någonting jag tycker ni är väldigt bra på är att besöka, men kommentera gör ni nästan aldrig. Så tycker ni ska ta och kommentera lite mer så jag blir glad och ni får mer inlägg! :)


snöstorm

Är snöstorm ute. Jag hoppas det lugnar sig lite så man kommer se någonting när jag ska rida ut senare med Emma och Rebecka. Uppdaterar hur rid turen gick ikväll när jag kommer hem.


HISS

någonting som är snyggt är när man matchar grimma och täcke. Även om det bara är en liten sak så ser det snyggare ut än om du har ett grönt täcke och en rosa grimma.


10 saker

10 saker du inte visste om mig:
* jag har väldigt lätt för att ligga på med skänkeln för mycket
* i framtiden vill jag ev jobba som husvärderare
* jag har en bra sits
* när jag skänklar händer det att jag tar upp hela hälen
* jag har väldigt bra självförtroende
* jag har ridit hela mitt liv
* jag är smämst på att spara pengar
* i framtiden vill jag ha en svart häst medn fyra höga strumpor och en stor vit bläs
* jag är väldigt tålmodig
* jag har en väldigt svag ytterhand


gammla stallet

Har hittat lite bider från när vi hade hästarna hemma på tomten förra vinter. Vi hade dem där hela vintern i två uteboxar med en hage runt. Var väldigt mysigt men blev väldigt krångligt då det inte finns några bra ridvägar.


ingen

Har inte mina lillahäst idag, då min medryttare har honom. Men imorgon har jag honom och då blir det ut och rida med Rebecka och Emma.


hemma

Är hemma nu efter en iskall ridtur, med Rebecka och Emma. Vi började ridturen med att rida fram i ridhuset ca 15 min, jobbade inget speciellt utan försökte mest få honom lösgjord. När vi var klara där så red vi ut mot strömmen, det gick väl sådär Mistral var hur fjantig som helst och ville bara svänga hemåt eller små stegra. Men efter ett tag gick det lite bättre eller när vi svängde hemåt efter att ha gått förbi strömmen. Vi var ute i ca 45 min, och då efter var jag helt frysen.
vill ha sommar!
mistral


gamla bilder

Hittade en del gamla bilder idag på min gamla dator, är både bilder från när jag provred honom och bilder som är tagna för ca 1,5 år sedan.
provridning
är nästan pinsamt att lägga upp dem här bilderna då han ser ut som en stor hårboll utan muskler, och rider som en kråka. men jag är glad att det iallafall inte så ut så längre. tycker själv det har blivit en väldigt stor skillnad. eller vad tycker ni?

bilder tagna för ca 1,5 år sedan



tycker jag har väldigt snygg hoppsits på bilderna...
Tycker jag har gjort ett bra jobb med honom på dem här två åren. Så när jag fick honom var han endas inrider, hade inga muskler eller kondition. Han hade som högst hoppat 50 cm, medans idag har han som högst hoppat 115.




fråga?

Hur hittade du till min blogg?
och vad var dit första intryck?




senare

Idag vid halv fem tiden blir det att rida ut med Rebecka och Emma. Ska blir riktigt kul att komma ut lite, har blivit att jag ridit mest i ridhuset nu ett tag. Jag hoppas bara att underlaget är bra och att det kan sluta snöa!
Rebecka och Kapriol
http://beeckarantfors.blogg.se/
Emma och hennes förra medryttarhäst
http://emaapemma.blogg.se


hovslagaren

Fick veta att mamma fixat hovslagare till Mistral idag, blev att sko bakhovarna vilket verkligen behövdes. Men nu är han fin på alla hovarna. Allting hade gått bra så det var ju skönt.
Mistral har varit väldigt svår skodd förut men det går bara bättre och bättre, och en sak vi använder oss av när vi ska sko honom är:
fungerar riktigt bra på honom!


snart

Snart är det dags att klippa Mistral, han ser ur som en hårboll och fäller hur mycket som helst. Alla hans täcken och schabrak är fullt med hår. Mamma pratade med veterinären här om dagen så nu har vi iallafall fixat lungnade så att det huvudtaget går att klippa honom. Nu ska vi bara prata med en tjej i stallet om vi får låna henne klippmaskin.
Kommer bli en hel klippning på Mistral från topp till tå. Så han kommer se ut som en naken häst sen, eller kanske inte.
Är lite sugen på att göra superman märket på honom, tror det skulle vara lite coolt. Eller vad tror ni?



önskelista

Fyller år snart den 4 mars. Så det är inte så långt kvar, men jag är som vanligt redan klar med önskelistan. Önskar mig som vanligt mest hästsaker men det brukar bli så om man har hästar som hobby.


månads köp

Nästa månads köp blir ett par benskydd, då han nu bara har bruna och allt annant i svart och det är riktigt fult. Hittade ett par billiga från Hööks som många verkade gilla och jag vet att dem hade sådana där jag praoade, så blir att köpa sådana nästa månad. Jag vet bara inte om jag ska köpa vita eller svarta, vad tycker ni?




kommentarer om benskydden



runsten

Den 26 blir det att åka till Runsten för att vara med på deras Pay & Jump, ska bli riktigt kul att komma ut och hoppa lite. Tror jag hoppar 80 och 90, men är lite sugen på att ta en 90 och 1 m. Vad tycker ni jag ska ta?


bild av jkpics.blogg.se



mitt stall

Har somsagt fotat i stallet idag. Han inte fota uteboxarna eller hagarna men jag tror ni överlever ändå.

stallgången



boxarna


grepar m.m.


göselstacken


hörummet


anslagstavla och benskydds tork

spolspiltan


sadelkammaren





trappa till övervåningen


övervåningen




fikarummet




en stallkatt




ingen ridning

Blev ingen ridning idag då jag har så ont i haslen, men var med mamma och mockade. Pussade även en massor på Mistral då jag ju inte sätt honom på hela helgen. Fotade även runt i stallet lite så snart kommer bilder på stallet.


sjuk

Är sjuk så får se hur det blir med ridningen idag, åker ev dit och mockar annars får mamma göra det. Men ingen ridning blir det om jag inte mår bättre senare.


schema för veckan



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


bjuder på en gammal video då jag är hos en kompis och jag har inte Mistral på hela helgen, men ska försöka uppdatera så mycket jag kan.



låg

Blev inte som planerat idag igen, utan min lillebror följde med och red Mistral. Han fick rida ut en sväng på asfaltsrundan samtidigt som jag gick med mammas häst Nine. Mistral fick ha på sig gummisnodden så att inte bara skulle få gå utan jobba lite också.
Blev bara skritt då det är så halt på vägarna, men han fick träna lite halter också.
bild från i sommras på lillebror



svara

Vad vill ni läs mer om i bloggen eller vill ni att jag ska skriva ett inlägg om någonting speciellt? Skriv en kommentar så fixar jag det så snabbt som möjligt! Så skriv så mycket ni orkar.


senare

Ska efter skolan till stallet och rida lilla Mistral. Får se om jag rider ut eller om jag rider dressyr med snodden på i ridhuset. Skriver när jag kommer hem från stallet vad jag gjorde.


färg

Hittade en hemsida med utrustning i många olika färger. Hittade själv många olika träns i coola färger för ett bra pris så om du är sugen på lite färg så kolla in http://houseofcharisma.com.


svar

svar: jo det kan man men mitt busskort börjar inte fungera förrens på söndag, och sen så tar en ca 1 timme för mig att komma dit.


HISS

Pärlpannband är riktigt snyggt och jag tror det kommer bli nya bling bling.


ingen ridning

blev ingen ridning idag då ingen kunde skjutsa mig till stallet, men mamma var där och fixade på dagen.


tävlar

http://brusella.blogg.se/2011/january/vinn-ett-horsewear-underblanket.html#comment


nya designen klar!

Nu är jag klar med nya designen efter 3 timmar, blev väldigt nöjd och det blev en stor skillnad! Om någonting är konstigt så var snälla och säg till då.
Vad tycker ni om nya designen bättre eller sämre?

gammla designen




nya designen





ny design

Sitter och håller på med en ny design till bloggen. Allting kommer bli nytt, den kommer troligen upp nu i kväll.


fail bilder



RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!